Förberedelser och värmebölja

Det har varit supervarmt i flera veckor, jag minns inte ens sist jag hade en jacka på mig. Köpte en superfin vår-och sommarjacka i mars, men jag hann knappt använda den innan majsommaren slog till.
Untitled

Vi har varit iväg till Flaten två gånger, det tar tjugo minuter med buss från Söndagsvägen. Älskar söndagsvägen. Alla bra bussar går förbi där. Flatenbadet är gammalt och parkeringen rustas upp, folk parkerar sina bilar i skogen och lokaltidningen skriver om kaoset och p-botar som skrivs för brinnande livet.Jag badar för första gången, iförd blå bikini. Meg filmar och jag lägger upp på instagram, får kommentarer som ”isbjörn!” och ”viking!” men det var ju faktiskt uppåt 18 grader i vattnet och benen isade inte ens.
Untitled
Jag förbereder mig mentalt för flytt i september, trots att vi inte ännu bestämt exakt datum. Påbörjat ett exceldokument med ”Före” ”under” och ”första två veckorna” som rubriker. Sedan uppgifter, saker att kontrollera, vad som ska inhandlas, vad som ska säljas. Uppsägningsdatum, försäkring, folkbokföring. Det är inte bara att packa ihop en väska och resa iväg, allt ska planeras innan, det ska ringas myndigheter och dubbelkolla information.

Förut kändes det mest jobbigt med allt fix, men nu har det blivit spännande och roligt. Fantiserar om lektioner i musiklära, knasiga musiker runtomkring mig, sena kvällar med tentaplugg, övningsrum och studera in texter. Jag undrar hur min klädstil kommer förändras när jag återgår till studentlivet – mer bohemisk, längre kjolar, knasigare mönster, mer koftor på grund av klimatet? Finns inget kontor att anpassa sig till. Kanske skaffar jag äntligen linser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s