Semester

Untitled

Det är semestertider, och jag har tre veckors semester i år. Det känns så otroligt konstigt att ha så lång semester. Förra året tror jag bara det var två veckor i sträck nämligen.

Jag sover sent om mornarna, fastän klockan står på åtta. Jag vill så gärna kliva upp och få morgonens stillhet, men hjärnan kräver sömn än så länge så det är bara att lyssna.

Det är svårt att få till någon slags rutin, det blir gärna konstigt med mat-tiderna och middagarna blir kontinentalt sena på grund av värmen. Det varmaste sommaren i mannaminne. Totalt eldningsförbud i många län nu, på grund av alla bränder. Tänker på mitt vackra Hälsingland som står i lågor, och hur jag så himla gärna skulle vilja vara däruppe vid Dellen i stugan och bada, läsa, handarbeta.

Men denna semester är en Stockholmssemester, för vi flyttar i september och allt måste förberedas innan. Det ska säljas saker, packas saker, sorteras och slängas och ge bort. Häromdagen var det kläder i källaren, i förrgår badrumsskåpet som svämmat över totalt.

Jag har mina bästa vänner som båda fött barn i vår/sommar som jag vill umgås med, sy till och gosa med deras små knytt . Dricka te på uteplatser med barnvagnar, äta sockerkaka.

Små utflykter till Grisslinge havsbad, Flatenbadet (även om det just nu är en enda stor, torr grusgrop), Promenad runt Djurgården och åka färjan över. Kanske besöka några museer för att kyla ner kroppen och knoppen.

En lugn men arbetsam semester blir det i år, min sista semester på tre år. Nästa sommar blir mitt första sommarlov på 6 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s