Ufoprojekten

Den här månaden har sypeppen tema Lappa, laga och sy klart dina UFOn (ufo=unfinished projects).

Min första prio var att stoppa mina raggsockor, de hade hål och slitningar i tårna. Två kvällar tog det, sen var de klara och redo för nästa höst och vinter. Tycker så mycket om att få använda stoppsvampen jag fått från en kär tant som gick bort för något år sedan.

Det blev röda stoppningar på detta par, dels för att jag tyckte det var fint att se lagningarna, men också för att det var den färg jag hade hemma som hade rätt tjocklek.

De är lite noppiga, men så otroligt sköna och lagom tunna för mig som är så varm. Riktigt tjocka sockor kan jag bara ha om det är minus tjugo. Det andra paret fick jag inte någon bra bild på innan de hoppade ner i strumplådan igen, men de hade också väldigt små hål som nästan inte syntes. Sen var det dags att se över UFO-högen. Jag stickade ett par handledsvärmare i höstas, som jag tänkt skulle vara klara till oktobers sypepp med tema utmaning (jag har nog inte stickat något såhär tunt förut!). Men orken och motivationen försvann, så de låg i garnkorgen ett halvår. Men nu är de äntligen ihopsydda och använda ett par gånger! De kommer passa perfekt att ha på jobbet när fingrarna blir kalla av allt tangentbordsknappande 😃

——————————————————————

Detta inlägg är med i Sypeppen – din syjunta på nätet! Fredrika och Josefine från Sew it Yourself är grundarna till Sypeppen, som finns till för att visa upp våra alster, fråga om råd och nätverka med andra härliga skapare. För mer information om Sypeppen och Sew it Yourself, klicka på saxen!

Fredrikapåvinden

 

2 reaktioner till “Ufoprojekten

  1. Det blev ju väldigt snyggt med den röda stoppningen. Lagningar är nästan finast när de syns, för då märks det verkligen att de har varit välanvända 😌

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s