Sömnadssommarplaner

Jag har hittat på ett nytt ord! Sömnadssommarplaner! Älskar svenska språket.

Det har stått lite still på sömnadsfronten i vår, det har varit så mycket annat på gång och jag har inte känt varken lust eller inspiration till att sy särskilt mycket till mig själv. Därför blir sommarens mål att hitta på lite projekt att sy, och allra helst av tyg jag redan har hemma. Nu dyker vi ner i listan!

e6db0906cb069e9fe81073504e69b9ea_best

En rutig kjol. Jag har ett grönrutigt tyg som har legat i flera år som inte blivit omhändertaget. Det skulle bli pyjamasbyxor men nu funderar jag på att sy en enkel kjol istället. Tänkte utmana mig själv att sy i fickor också.

En blå tunika. Den är till och med utklippt (!), men det saknas lite chiffong som ska vara längst ner för tyget är köpt på second hand och jag har ännu inte hittat någon chiffong i liknande nyans.

1193105_100_1

-En svart kjol. Det här är något jag verkligen behöver, en vanlig A-linjekjol som går precis till mitt på knät. En sån som kan fungera till vardags, men också till finare tillfällen. Typ ”Den lilla svarta” fast i kjolform! Vill dock inte ha knappar som den ovan, och kommer aldrig bära den med stiletter, men annars gillar jag snittet på denna modell.

-Ett iPadfodral. Det här är inte till mig, men något jag lovat att jag ska sy till Katies iPad mini. Funderar bara på vad jag ska använda för att få stadga, det känns inte som att tjock kartong kommer hålla i längden.

cf3dcd61cca7edc5c9051d955c73cbf7

-En maxikjol av ett kitenge. Min familj bodde i Tanzania när jag var liten, och traditionen att göra kläder av kanga och kitenge var något vi tog till oss. Jag har ett kitenge som legat läääänge (tror det kanske var 2004 som min mamma köpte det när hon var på resa) som jag är sugen på att sy en maxikjol av. Dock så har jag inget mönster, så det är något jag behöver klura ut.

-En blus i vitt siden. Fick en bit sandtvättat vitt siden av en jobbarkompis i våras, hon hade städat ur sina garderober och tänkte att jag kanske ville använda det. Det är supermjukt och har jättefin lyster, så jag funderar på att sy en enkel blus. Måste mäta och se om det kan gå att få till!

Tror verkligen inte jag kommer göra allt detta i sommar, men känns ändå bra att ha en liten inspirationslista att kika tillbaka på när jag sitter där på semestern och är rastlös 😉

 

Alla källor till bilderna finns i min Pinterest-mapp här. 

En reaktion till “Sömnadssommarplaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s