Nu är det augusti

Hur hamnade vi här? Det sa bara tjoff! så kom det en massa regnskurar och så var vi i augusti. Sista hela månaden i Sverige, tillbaka till jobb efter 3 veckors semester.

Jag jobbar i exakt 3,5 veckor till, den 11 september (mmm bra datum eller hur ) är min sista arbetsdag. Det känns så otroligt konstigt att sluta arbeta heltid och börja plugga efter närmare 6 år av jobb på kommunväxel, hemtjänst, förskolevikarie, läxläsare, icabutik, kundservice och it-support. En del dagar har jag nästintill euforikänslor över att få börja sjunga mer, sitta med musikteori, räkna ut intervall och läsa tills ögonen blöder om kompositörer och hur musiken har format världen. En del dagar har jag sån ångest, hur ska jag klara av det här? Hur ska jag orka med att läsa allt, lära mig allt, hur ska kroppen klara att sjunga så mycket?

Det kommer nog gå bra, säger jag till mig själv, klappar mig själv mentalt på axeln och ler lite sådär mysigt. Ta en dag i taget och fokusera på det du behöver just den dagen. Skriv listor, oändliga mängder med listor. Ta hjälp av Katie, be om hjälp. Just den punkten är ju svår, att vara öppen och lite sårbar och be att någon ska hjälpa till. Men av erfarenhet vet jag att det brukar fungera väldigt bra när jag frågar, ångesten släpper nästan på en gång och ibland är det skönt att få känna sig liten och skör och att någon annan tar hand om en. Allra bäst är det ju när det är ens fru.

Det är något jag hela tiden måste påminna mig själv om, att jag inte gör det här ensam, jag flyttar inte till ett nytt land helt själv som jag gjorde för snart 10 år sen (vänta whaaat, hur var det 10 år sen jag flyttade till USA? måste behandlas i eget inlägg!) utan jag har världens bästa fru med mig. En fru som dessutom är en hejare på att fixa saker och att bygga upp förväntan på allt som är bra. När jag är lite pessimistisk är hon där och petar och säger att neeeej det blir bra!

Så jag tror vi säger det nu, det blir bra det här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s