Vi har bytt land

img_7382-1Vet ni hur många gånger jag har tänkt skriva om vår flytt? Ungefär 25 gånger. Eller mer. Det kommer nog aldrig bli av om jag lägger för höga krav på vad jag ska skriva om. Jag vill ju liksom få ner alla små händelser, alla jobbiga tankar om flytt, alla roliga tankar om flytt. Vi har bott här i en vecka nu (!) och dagarna springer verkligen iväg för mig.

Jag kör en kortfattad version nu, medan jag väntar på torktumlaren med våra kläder (andra gången vi tvättar! Det funkar bra och kläderna blir rena+torra!).

  • Vi packade och packade och slängde saker hela sista veckan. Tidiga mornar och sena kvällar.
  • Vi fick hyra en bil tis-tors för att åka ner till Småland och lämna saker hos pappa och Annica, samt hälsa på mamma ❤
  • Tack vare bilen klarade vi av att få med oss alla saker från lägenheten till Lisas nya lägenhet (två vändor i en Volvo kombi..) där vi sov sista natten
  • Alla väskor kom med i stortaxin till arlanda, vi postade några brev och sen gick vi genom spärren mot vår nya värld och hem: England!
  • Vi kom fram till Newcastle på kvällen efter lite förseningar i Heathrow, checkade in på hotellet, svettades över alla väskor, svor över den otrevliga receptionisten och åt supergod mat i restaurangen
  • Anlände Durham på lördag morgon den 21 september, blev väl omhändertagna av personalen i studentkomplexet vi bor i (de bar upp våra väskor!) och gav oss ut på jakt efter kuddar, täcken och lakan.
  • Första veckan har verkligen bara bestått av att hitta lösningar på vad vi vill ha i vår lilla studio, få till köksvrån som vi vill, kastruller, tallrikar, behöver vi verkligen 3 bunkar? (svar:nej en räcker), vart ska glasögonsprayen bo, hur ska vi bädda vår 135-säng, din garderob är större än min, vart ska vi göra av alla väskorna? (svar: vi ger bort dem till bättre behövande, förutom 2 som vi kan ha under sängen). ETC ETC ETC

Det tar liksom inte slut på äventyr utan det här är ju bara början. Vi börjar få ordning på vårt hem, vilket också gör oss tryggare och gör att vi alltid har en fast punkt. Det är superläskigt att dela på oss och göra saker separat, men vi gör det ändå. Den här flytten är liksom inte bara för skojs skull, den är för att utmana oss själva, för att inte fastna i gamla invanda mönster och för att vi ska få bra utbildningar som grund för framtiden.

Nä vet ni, jag måste dra. Har en kaka att dekorera, en söndagsskype med Jenny och Ingrid, en bio att kila till (Downton Abbey for 6 pund! Det ni!) och sen första kvällens insparks-event! Återkommer med bilder och sånt.

 

Kram!

En reaktion till “Vi har bytt land

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s