De första veckorna i England i bilder

Jag får liksom ta ett stort andetag och se om jag kan börja från början. De första veckorna som kändes som ett halvår (?) ungefär. Toppar och dalar såklart, som med allt annat i livet. En del bra dagar, en del dagar då gråten låg nära och bara väntade på att få komma ut när jag kom hem (gråta inför främlingar är ju inte socialt accepterat).

Nåväl. Vi börjar!

img_7292

Packa packa packa. Sååå mycket saker, men såhär i efterhand är jag bara glad att vi tog med allt. Vi slapp köpa en massa nytt, det hade blivit dyrare ändå.

img_7304

På flygplatsen, med alla 6 resväskor och 4 handbagage. Eller vad det nu blev, kanske var 8 resväskor med klädgarderoben inkluderad? Minns inte men det var en herrans massa väskor med allt som kändes viktigt.

05ba5335-d00f-4ec5-ae45-d1db99fac1cc

Två tröttmössor vid gaten. Här började det sjunka in att vi faktiskt var på väg, att vi hade fått i ordning på alla våra saker, att lägenheten var tom, alla lådor som fått flytta hem till mina föräldrars hem och uthus och vindsförråd.

img_7324

Framme i Newcastle lastade vi alla våra väskor på vagnar och promenerade 2 minuter till vårt hotell.

img_7327

Första middagen i England. Fantastiskt roligt hade vi åt att jag skakade på huvudet när de kom med den här tallriken och sa ”no we didn’t order pizza we ordered pasta” och svaret blev, det här är vitlöksbröd.. img_7343

Vi tog en taxi från hotellet till Durham, såhär i efterhand så inser jag att vi blev totalt rånade för den resan, men det känns som det är en klassiker allra första taxiresan. Nu vet vi ju bättre. img_7351

Vi kom fram till vårt hus, Student Castle. De hjälpte oss checka in, skriva på kontrakt etc och sen bära upp våra väskor till vårt rum.img_7354

Det ligger högst upp, plan 6. Utsikt över takåsarna och där till vänster med flaggan är Durham Castle, och bredvid den står katedralen! img_7356

Såhär ser det ut vid Framwellgate Bridge. Katedralen upp till vänster och Prebends Bridge där i mitten. Vattnet ser stilla ut, men det åker i en herrans fart och det är tyvärr några personer per år som trillar i och inte tar sig upp. img_7357

Glada och trötta promenerade vi runt och köpte schampo, tvättmedel och sånt där annat som inte fick plats i väskan. img_7364

Den här utsikten är helt fantastisk dygnet runt. Men såklart är en solig dag uppe i topp. Det här är ungefär 5 minuters promenad från där vi bor.

img_7348

Vår lilla studio! Allt packades upp under de första två dagarna, och sen sparade vi 2 resväskor 2 kabinväskor och donerade de andra. Fanns inte plats för dem, och vi hade köpt dem relativt billigt på Blocket ändå.

59110668318__6d5b1ecb-99e5-4776-a6ec-49d75455e3d6

Första veckan satt vi många halvtimmar framför amazon och beställde hem förnödenheter, såsom dessa skinande och fina kastrullerna!

img_7378

Vi kom i ordning här hemma ganska snabbt, här är det obäddat och lite rörigt, men jag tycker om den här bilden och vill gärna visa hur vi bor.

img_7379

Det är tajta 23-24 kvm, men den är bra planerad och vi har ju blivit av med resväskorna i bild så det är ju oceaner med plats där de var 😉 img_7381Vårt lilla kök. Det går inte att laga mat tillsammans, utan en person i taget är regeln.

Det fungerar bra för det mesta att bo så litet, men klart att vi blir trötta på varann emellanåt. Då är det bra att det finns ett allrum nere i foajen med soffor, samt ett studierum med små bås. Får ta bilder på dem vid tillfälle och visa. Vi är de första som bor här, byggnaden blev klar precis innan vi flyttade in, så allt är nytt och fint. I källaren finns det gym också, superskönt att kunna kila ner och köra ett pass lite då och då utan att behöva packa en väska med duschgrejer etc. Ingår i hyran också!

Ja, det var första bilderna från Englandsäventyret. Det tog bara 12 veckor eller så att få ordning på tankarna och bilderna. Lovar absolut inte någon tidsram för när nästa drös dyker upp, haha!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s