Lockdown femte veckan, fredag

Hejhej, det är jag igen men det hade ni kanske räknat ut vid det här laget.

Det är fredag, vi har varit i Lockdown länge nu, vi är inne på femte veckan. I början mätte vi det i dagar, nu går det i veckor istället för annars blir siffran så hög att man blir alldeles trött (blir ju 35 på söndag..!)

Det har varit en rätt så händelsetät period, vi har flyttat till nytt boende och istället för en liten sketen studio på 23 kvadrat bor vi numera i ett radhus med 3 sovrum, 1 kontor och ett kök (inget vardagsrum). Jag och Katie har 2 sovrum och kontoret, i det tredje sovrummet bor Hala. Hon har bott här själv sen i oktober, så hon har varit otroligt glad över att få sällskap.

img_0385

Vårt sovrum har fått gardiner, och eftersom toaletten är ganska liten och utan förvaring så har jag fixat ett litet sminkbord (som alltid är stökigt, till min frus förtret). Ljusinsläppet här på förmiddagarna är helt fantastiskt, älskar att vakna upp här. Flytten skedde på grund av att vi fick erbjudande att säga upp vårt årslånga kontrakt på grund av pandemin och att nästa skoltermin (april-juni) kommer ske online. Så efter lite mailande och så fick vi flytta in i ”Postgraduate living” i Katies college St Aidan’s. Vi är så otroligt tacksamma över att bo här, vi har märkt stor skillnad på vår mentala hälsa av att bo större och närmare naturen. Vi är inga stadsmänniskor.

img_0437

Vi är ute och promenerar varje dag, ibland själva men för det mesta tillsammans. Utforskar våra nya omgivningar. img_0366

Går lite vilse i skog, men tar hjälp av gps och orienteringskartor jag hittat online. img_0364

Det här är vårt hus! Vi bor längst upp i backen.

img_1692

Trötta men glada ansikten. Att studera på distans är en helt annan grej. Att prata i telefon/ha Facetime-Skype-Zoom-Teams med vänner istället för att mötas på riktigt är okej ett tag men i längden så blir hjärnan trött av skärmen och den ibland dåliga förbindelsen.

På måndag börjar sista terminen, och under maj månad har jag så många deadlines och hemtentor att jag tappat räkningen. Jag har varit väldigt duktig på att vila under lovet, men det är dags att lägga in en högre växel nu. Sjöng för första gången idag efter ett längre uppehåll och rösten kändes otroligt trött och långsam. Men med daglig övning så kommer det snabbt tillbaka tror jag.

Dags för dagens promenad, det är soligt ute!

x

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s