Lockdown nionde veckan, måndag

img_0823

Lockdown har blivit förlängt, men nu får vi vara ute hur mycket vi vill. Obegränsat med promenader, och man får gå ut och sitta ute (läs picknick!!!) i solen. Alla som kan ska jobba hemma, men de som inte kan jobba hemma ska tillbaka till arbetet om det finns tillgång till säker utrustning/social distansiering. Restauranger får köra takeout/hemkörning om de kan hålla säkerheten, men i övrigt är allt stängt. Vi har lyckats få tag i hemkörningstider för matvaror (äntligen!) och ikväll kommer vår andra omgång. Det är otroligt skönt att slippa stressen att gå till affären, nu bor vi ju dessutom 30 min promenadväg bort, så det blir ju ett projekt att ta sig dit och hem.

Skolan har börjat igen, sen två veckor tillbaka. Jag har lämnat in mina första två hemtentor, det är 2 kvar nu i slutet av maj. Sen har jag diverse uppgifter som ska in också, 4 stycken innan 5 juni. Full rulle för stackars hjärnan som inte hänger med i tempot längre. Men jag har i alla fall mitt egna rum att arbeta i, det fixade vi i förra veckan inför min första tenta. Vi insåg att det inte gick så bra för oss att sitta båda två i kontoret, så nu står ena skrivbordet i gästrummet. Har fått upp lite saker på väggen också, vilket inte kändes som prio förut. Nu är det hemtrevligt i min lilla skrivhörna.

dsc03557dsc03560dsc03572

Igår var det 17 mai, Norges nationaldag. Jag hade hemtenta som jag skrev på större delen av dagen, men när jag ansåg att jag inte kunde få ner mer information om modern komposition så stängde jag locket till laptopen och flyttade två hyskor på min Nordlandsbunad. Sen tog jag på mig den, och sprang runt ute medan Katie försökte få mig att stå still och sluta babbla medan hon tog kort. Kändes fint att få ha den på mig, även om det bara var en liten stund.

Idag lämnade jag in tentan, och när jag är klar med skrivandet här ska jag ta tag i transkriberingsuppgiften som ska in imorgon. Det går ut på att lyssna på en låt och sedan skriva ner på notpapper vad som spelas. Vi får dock använda notskrivningsprogram på datorn (Sibelius) vilket underlättar något. Här är låten jag arbetar med, Hajri Ma Te Dike av Esma Redzepova. In å lyssna, är en sån fin låt!

 

 

2 reaktioner till “Lockdown nionde veckan, måndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s